Whisky Food Pairing

25 Lut Whisky Food Pairing

24 lutego mieliśmy przyjemność przygotować kolejną z naszych specjalności – food pairing połączony z degustacją whisky. Tego dnia gościliśmy Wojciecha Sokalskiego z LVMH, który przeprowadził zebranych gości przez rodzinę Glenmorangie (Original, Lasanta, Quinta Ruban), a prezentacja zakończyła się degustacją Ardbega 10.

Food pairing polega na odpowiednim połączeniu smaku whisky z lekką i małą przekąską, która ma za zadanie uzupełnić oraz uwydatnić walory smakowe whisky.
Nasz szef kuchni – Marcin Dąbrowski – zaproponował następujące zestawy:
Glenmorangie Original + łosoś zawinięty w algi morskie na japońskim chrzanie z limonką
Glenmorangie Lasanta + płatki kurczaka z chilli w winegrecie orzechowym
Glenmorangie Quinta Ruban + szynka parmeńska z karmelizowaną gruszką, parmezanem i oliwą paprykową
Ardbeg 10 + małże nowozelandzkie zapiekane parmezanem

Organizujemy tego typu przedsięwzięcia z wielką przyjemnością, gdyż dzięki temu przyczyniamy się do popularyzowania whisky, której jesteśmy wielbicielami.
Whisky food pairing to nieszablonowa propozycja na spotkanie biznesowe, event integracyjny lub spotkanie okolicznościowe, dlatego też pozostajemy do Państwa dyspozycji w przypadku wszelkich pytań. Zapraszamy do kontaktu mailowego spencer@spencerpub.pl lub telefonicznego 32 251 54 73

IMG_9283

IMG_9287


On Feb 24th we hosted special guests and we served a special set of whisky food pairing. Our guests had an opportunity to taste the family of Glenmorangie and Ardbeg 10YO with small meals created by our chef to emphasis the aroma and taste of whisky:

Glenmorangie Original + salmon with sea alge served on Japanese horseradis with lime
Glenmorangie Lasanta + slices of chicken with chili and walnut vinaigrette
Glenmorangie Quinta Ruban + parma ham with caramelized pear, parmezan cheese and paprika oil
Ardbeg 10 + New Zealand mussels baked with parmesan