Kolacja wigilijna

Boże Narodzenie to wyjątkowy czas, jak żadne innego święto zmienia atmosferę wokoło, zwalnia tempo dnia, nastraja na spotkanie z drugim człowiekiem. Zapraszamy do zorganizowania wigilijnego spotkania firmowego w eleganckiej i ciepłej atmosferze. Spencer Pub z wielką radością przygotuje niezapomniany wieczór wigilijny dla dowolne grupy gości. Naszym niepodważalnym atutem jest szef kuchni, który od 15 lat dba o kulinarne doznania i sprawi, że Państwa kolacja będzie wyjątkowa.

 

W naszej ofercie:

  • eleganckie, świąteczne menu (tradycyjne lub oryginalne)
  • szeroki wybór róźnorodnych napojów i alkoholi
  • kolacja serwowana lub bufetowa
  • uroczysta dekoracja stołu
  • nastrojowa muzyka świąteczna na życzenie
  • miła i profesjonalna obsługa
  • opłatek dla uczestników
  • fotograf na życzenie

 


 

PRZYKŁADOWE MENU:

 

Wariant I – 69 PLN/osobę

  • Przystawka: riavioli z kapusta kiszona na sosie maślano-winnym
  • Zupa: barszcz z cannelloni faszerowanymi grzybami i kapustą
  • Danie główne: polędwiczki wieprzowe na puree z fasoli białej w sosie miętowym i z zasmażaną kapustą z suszem
  • Deser: makówki z bakaliami i orzechami

 

Wariant II – 99 PLN/osobę

  • Przystawka: siekany tatar z łososia z kaparami, miętą, kruszonką orzechowa i sosem limonkowo-miodowym
  • Zupa grzybowa z z domową zacierką i świeżą pietruszką
  • Danie główne: halibut w panierce pistacjowej na puree buraczano-chrzanowym, podany z marynowaną cukinią i marchewką na sosie wiśniowy
  • Deser: mus z herbaty matcha i limonki na kokosie i słonym karmelu
  • wino białe/czerwone do kolacji

Podane powyżej menu jest przykładową propozycją, a co za tym idzie jesteśmy otwarci na Państwa sugestie, by przygotować spotkanie wigilijne na miarę Państwa oczekiwań.

 


 

WIGILIJNY CATERING
Serdecznie zapraszamy również do skorzystania z naszego cateringu wigilijnego. Odbiór własny lub na dowóz do indywidualnego ustalenia.
MENU I – 40 PLN/osobę

  • Sałatka buraczana z selerem naciowym, wędzoną rybą i prażonymi płatkami midgałów oraz musem z rukoli
  • Śledzie w oleju z ogórkiem konserwowym, cebulką, kaparami oraz koperkiem
  • Pasztet ze śliwką podawany z sałatką z ogórków zielonych w zalewie octowej z bazylią i pomidorami.
  • Galaretka z ryby z puree brzoskiwniowym i chrzanem pietruszkowym
  • Tatar ze śledzia podany na sałatce z rukoli, roszponki i winegretu z granatu
  • Tradycyjne makówki z bakaliami i prażonym kokosem

 

MENU II – 60 PLN/osobę

  • Soczysta pieczeń ze schabu w anyżu z orzechami włoskimi, szałwią i gorczycą
  • Śledzie w salsie pomidorowej z szalotką i pietruszką
  • Sałatka z wędzonym łososiem, brokułami i gruszką marynowaną w czerwonym winie i goździkami ze startą skórką pomarańczową
  • Tarta z kapustą i grzybami leśnymi w aromacie świeżo mielonego pieprzu
  • Roladki drobiowe faszerowane suszonymi owocami, makiem i żurawiną
  • Dorsz w trawie cytrynowej i świeżej kolendrze podany na kuskusie z rodzynkami i karmelizowanymi warzywami w miodzie spadziowym
  • Mus z ryby wędzonej z limonką i smażonymi kawałkami dynii

 

Z wielką przyjemnością podejmiemy się organizacji Państwa kolacji wigilijnej, biorąc pod uwagę Państwa preferencje. Wszelki informacje, jak i zapytania o menu prosimy kierować na adres spencer@spencerpub.pl lub dzwoniąc pod numer 32 251 54 73.