Menu noworoczne to nowość w naszej ofercie – zostało przygotowane z myślą zarówno o noworocznych spotkaniach, jak i karnawałowych szaleństwach. Jego niecodzienność polega na tym, iż menu (co widzą Państwa poniżej) zawiera tylko składniki danego dania – sposób przyrządzenia i podania to inwencja naszego szefa kuchni. Oznacza to, że każdorozowo można liczyć na niepowtarzalne menu.
MENU 01 – 39 PLN/os.
Danie zimne:
- Sałatka: mozzarella, oliwki, kukurydza
- Koreczki: ser, salami, szynka, warzywa
- Babeczki kruche: pasta tuńczyk, pasta ogórek, pasta orzechowa
- Śledzie: pomidor, szalotka, rukola
- Śliwki: bekon, chilli, czosnek
- Omlet: cukinia, szpinak, groszek
Danie ciepłe:
- Zupa: kurczak, grzyby, trawa cytrynowa, makaron ryżowy
MENU 02 – 59 PLN/os.
Danie zimne:
- Sałatka: ryba wędzona, krewetki, roszponka
- Tatar: łosoś, jajko przepiórcze, pieczarka
- Sery: winogrono, melon, grzanki
- Naleśniki: szpinak, feta, koperek
- Pasztety: żurawina, brzoskwinia, pikle
- Kuskus: rodzynki, sola, pomidory
- Wołowina: czosnek, worechester, sambal
- Pancake: boczek, owoce, syrop
Na ciepło:
- Zupa: marchew, pomidor, soczewica
- Obiad: kurczak, tagliatelle kasztanowe, orzech, szalotka, anchois, masło
MENU 02 – 59 PLN/os.
- Sałatka: kurczak, brokuły, granat
- Tortilla: tofu, oliwki, marakuja
- Pierożki: won-ton, grzyby, kiełki
- Burak: ser kozi, ziemniaki, bazylia
- Tarta: grzyby, mozzarella, gałka muszkatołowa
- Karczochy: ryż czarny, krewetki, ser pleśniowy
- Szynka parmeńska: ricotta, chilli, szpinak
- Wieprzowina: jajko przepiórcze, szpinak, rukola
- Kurczak: pak choi, ocet balsamiczny, kiełki
Na ciepło:
- Przystawka: warzywa, smażona mozzarella, emulsja bazyliowa, sos holenderski
- Zupa: consommé z kaczki, imbir, mięso, kluseczki
- Obiad: polędwiczki wieprzowe, ziemniaki, puree kalafiorowe, anyż
Wszelki informacje, jak i zapytania o menu prosimy kierować na adres spencer@spencerpub.pl lub dzwoniąc pod numer 32 251 54 73.