Menu noworoczne

Menu noworoczne to nowość w naszej ofercie – zostało przygotowane z myślą zarówno o noworocznych spotkaniach, jak i karnawałowych szaleństwach. Jego niecodzienność polega na tym, iż menu (co widzą Państwa poniżej) zawiera tylko składniki danego dania – sposób przyrządzenia i podania to inwencja naszego szefa kuchni. Oznacza to, że każdorozowo można liczyć na niepowtarzalne menu.

 

MENU 01 – 39 PLN/os.

Danie zimne:

  • Sałatka: mozzarella, oliwki, kukurydza
  • Koreczki: ser, salami, szynka, warzywa
  • Babeczki kruche: pasta tuńczyk, pasta ogórek, pasta orzechowa
  • Śledzie: pomidor, szalotka, rukola
  • Śliwki: bekon, chilli, czosnek
  • Omlet: cukinia, szpinak, groszek

Danie ciepłe:

  • Zupa: kurczak, grzyby, trawa cytrynowa, makaron ryżowy

 

MENU 02 – 59 PLN/os.

Danie zimne:

  • Sałatka: ryba wędzona, krewetki, roszponka
  • Tatar: łosoś, jajko przepiórcze, pieczarka
  • Sery: winogrono, melon, grzanki
  • Naleśniki: szpinak, feta, koperek
  • Pasztety: żurawina, brzoskwinia, pikle
  • Kuskus: rodzynki, sola, pomidory
  • Wołowina: czosnek, worechester, sambal
  • Pancake: boczek, owoce, syrop

Na ciepło:

  • Zupa: marchew, pomidor, soczewica
  • Obiad: kurczak, tagliatelle kasztanowe, orzech, szalotka, anchois, masło

 

MENU 02 – 59 PLN/os.

  • Sałatka: kurczak, brokuły, granat
  • Tortilla: tofu, oliwki, marakuja
  • Pierożki: won-ton, grzyby, kiełki
  • Burak: ser kozi, ziemniaki, bazylia
  • Tarta: grzyby, mozzarella, gałka muszkatołowa
  • Karczochy: ryż czarny, krewetki, ser pleśniowy
  • Szynka parmeńska: ricotta, chilli, szpinak
  • Wieprzowina: jajko przepiórcze, szpinak, rukola
  • Kurczak: pak choi, ocet balsamiczny, kiełki

Na ciepło:

  • Przystawka: warzywa, smażona mozzarella, emulsja bazyliowa, sos holenderski
  • Zupa: consommé z kaczki, imbir, mięso, kluseczki
  • Obiad: polędwiczki wieprzowe, ziemniaki, puree kalafiorowe, anyż

 

Wszelki informacje, jak i zapytania o menu prosimy kierować na adres spencer@spencerpub.pl lub dzwoniąc pod numer 32 251 54 73.