Amuse Bouche

AMOUSE BOUCHE, czyli uciecha ust, to przekąska wielkości jednego, najwyżej dwóch kęsów. Pewien nowojorski krytyk kulinarny powiedział kiedyś, że amuse-bouche to „najlepszy sposób na wyrażenie w małej porcji wielkich idei mistrza kuchni”. Szef kuchni Marcin Dąbrowski proponuje Amuse Bouche jako doskonałe oprawa eleganckiego spotkania biznesowego, przyjęcia okolicznościowego. Idealnie sprawdza się również jako pozycja cateringowa. 

 

PRZYKŁADOWE MENU – 75 PLN/os.

  • Carpaccio z kaczki w soli morskiej w sosie figowym
  • Kuskus z anchois i rodzynkami z musem z rukoli
  • Roladki z żółtej papryki z ricottą i szczypiorkiem
  • Krewetki z musem malinowym i chilli
  • Rostbeuf z grilla z emulsją z zielonego pieprzu
  • Koktajl egzotyczny z mięsa z małży
  • Kawałeczki pasztetu z gęsi z konfiturą z czarnej pożeczki
  • Tarta cebulowa z odrobiną sera koziego i żurawiną
  • Karczochy nadziewane serem pleśniowym i dressingiem z kwaśnego jabłka i wasabi
  • Jajka przepiórcze z pastą curry w winegrecie z granatu
  • Mus z wędzonego łososia z borowikami z patelni
  • Deser waniliowy z granolą i musem z marakui
  • Mus czekoladowy z rozmarynem i gruszką
  • Gruszka marynowana w czerwonym winie i goździkach z parmezanem i orzechami nerkowca
  • Figa w glazurze z miodu lipowego, serem gorgonzolla i szynką parmeńską
  • Szampańska galaretka z musem truskawkowym

Sałatki:

  • łosoś z kaparamai
  • czarny ryż z kurczakiem i sezamem
  • mozarella z pomidorkami koktajlowymi
  • owocowa z pikantną czekoladą

 

Wszelki informacje, jak i zapytania o menu prosimy kierować na adres spencer@spencerpub.pl lub dzwoniąc pod numer 32 251 54 73.